Latteren satt løst i Løten kino, da Nordbygdarevyen 2017 leverte premieren av den 25. forestillingen med «Bygdesnadder».

Revyen i perspektiv

Etter en sang som inngangsnummer, gikk gjengen i Nordbygdarevyen rett på sak med litt lett gemeng mellom Nordbygdarevyen og Vallsetrevyen. Den lille konflikten mellom de to bygdene ble løst på fredelig vis, da bygderevyene blir enige om at begge revyer lyser opp høsten til bygdefolket.

Jeg synes det var et passende startnummer, som satt revysjangeren i perspektiv før resten av forestillingen kom deisende inn i rampelyset med 2 og en halv timer med lokal og folkelig moro.

Vitser med Løten og omegn

Utover kvelden fulgte Norbygdarevyen oppskriften i kjent og kjær revy-stil. Oppskriften her er lettsindig moro og relevante temaer som publikum kan kjenne igjen. I en bygderevy blir det helt klart mye vitsing med lokalområdet og omegn. Det er ikke noe galt i det og gjengen fra Nordbygda brukte vel de samme skoene som alle år tidligere, oppdatert med dagens nyhetsbilde og noen nye sketsjer.

I likhet med Vallsetrevyen fikk Trygve Slagsvold Veum en del oppmerksomhet i stykket. Det samme gjelder Donald Trump. Vitsene om Trump begynner kanskje å bli litt oppbrukte, men han er en karakter det er lett å ha det moro med og Nordbygdarevyens Trump, er litt av en sangfugl.

Arne Lindstad, rolleinnehaveren som Donald Trump, var desidert den mest solide sangeren i ensemblet.

Ordfører Bente Elin Lilleøkseth-karakteren var på besøk hos Trump for å få han halshogd som åpningsnummer på festivalen etter Svatbækken, som ble henrettet i Løten i 1876, for å sette Løten på verdenskartet.

Sketsjene omhandlet kjente temaer for både unge og gamle. Alle numrene hadde en viss relevans og inneholdt mye politisk eller sosial satire, som ensemblet formidlet godt.

Kreativitet og sjarm

Det er ikke profesjonelle skuespillere som disker opp med bygderevyen fra Nordbygda, men gjengen har utformet kreative sketsjer med dristige og artige vrier, byr på seg selv og har sjarm i bøtter og spann. Det var et verdig 25-årsjubileum, med masse intern, overdrevet bygdemoro og et folkelig glimt i øyet.

Terningkast: 5

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00