Ingredienser 4 porsjoner:

Kjøttboller:

400 g kjøttdeig av svin

2 sjalottløk

1⁄2 rød chili

1 ts salt

1⁄2 ts pepper

1⁄2 ts muskatblomme

1 ts tørket oregano

2 ss strøkavring

1 egg

Til steking:

2 ss smør

1 ss finhakket frisk timian

2 fedd finhakket hvitløk

Slik gjør du:

1. Finhakk sjalottløk og chili og bland dette inn i kjøttdeigen sammen med salt, krydder og kavring. Rør godt og bland forsiktig inn egget.

2. Rull små kjøttboller for hånd.

3. Finhakk timian og hvitløk. Stek kjøttbollene på middels varme i en stekepanne med smør til de har fått en fin stekeskorpe. Tilsett timian og hvitløk mot slutten av steketiden. Skru av varmen og la det steke videre på ettervarme i et par minutter.

4. Stikk en tannpirker i hver kjøttbolle og server.

Server gjerne sammen med en god salsa, litt focaccia og aioli.

(matprat.no)

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00