Da Victoriahaven ble stengt i februar, var den Hamars beste restaurant. Nå er dørene åpnet igjen for et ganske annerledes opplegg.

– Dette gleder jeg meg til, sier Henriette. For det er mange som har savnet Victoriahaven de siste månedene. Og interiøret er like innbydende som før. Det er fortsatt et sted det er veldig lett å like seg.

Men konseptet er annerledes. Det spesielle med matserveringen på kveldstid, er at gjestene får komponere sin egen hovedrett. En kan velge mellom et hovedprodukt av kjøtt eller fisk, og så velge fra ulike menyer med grønnsaker, sauser og poteter. Og det kan lett vise seg å bli et opplegg som slår an i Hamar. For her er det fritt fram for å velge akkurat sine egne favoritter, og finne ut hva slags kombinasjoner som passer sammen.

– Jeg liker det, sier Hanna. – Særlig er det gøy med et par ekstra sauser å prøve ut.

Men det setter servitøren på noen prøver også, for hvem andre skal vite om hoisinsausen passer med kveite? Og hva i all verden skal mango-chili-sausen passe med? Men servitøren viser seg å være flink til å gi råd.

– Det kan virke litt rart første gangen, sier Henriette. – Når jeg går på restaurant, liker jeg egentlig at kokken har planlagt hvordan en rett skal være. På den annen side er det aldeles herlig når alt settes samtidig på bordet. Da er det bare å sette i gang utforskingen, og alt er lov. Det er det som er det store øyeblikket.

Forrettene kommer ferdig presentert. Simons pai (95 kroner) er enkel og grei. Ristede kamskjell (135 kroner) kunne trengt et lite ekstra sting, men er innbydende presentert. Blant hovedrettene er kveita (220 kroner) litt tørr. Og entrecôten av kalv (200 kroner) smelter ikke helt på tunga, slik en kunne ha håpet.

Blant siderettene er de fløtegratinerte potetene kjempegode. Men det kunne vært gjort noe mer ut av blandingen av tre typer ristet sopp.

Prismessig ender det midt på treet, kanskje i overkant. Hovedrett, to grønnsakretter og en saus kommer gjerne rundt 300 kroner. Med forrett og dessert blir det rundt 500 pr. person. Men for den prisen har en også gleden av å utprøve noen smakskombinasjoner som du kanskje aldri har tenkt på før.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.