Vi står ute på fortauet og lurer på om det er for tidlig å gå inn i restauranten for en middag.

– Klokka er jo bare 17 og sola skinner, sier Hanna – før en tankeleser av en servitør kommer oss i møte og nærmest inviterer til en forfriskning i uteserveringen i Strandgata.

– Kan dere ikke bare sette dere og studere barmenyen mens jeg reserverer et bord til dere inne, foreslår hun.

Fredagstravle hamarsinger haster forbi på vei hjem fra jobb og trafikken flyter rolig gjennom byens utelivsgate. Det summer behagelig dempet fra tog på Dovrebanen og vi nipper til et glass øl mens vi lar humla suse.

Uttrykket å gå ut og spise får plutselig et reelt innhold. På Nagomi kan du nemlig sette deg i utemøblene på fortauet å nyte både mat og drikke.

Vi dropper forrettene som i all hovedsak er fra sushibaren. Tartar av fisk og sesam kveitesalat er strengt tatt ikke nødvendig når hovedrettene er sushi.

– Jeg går for en premium meny med seks biter nigiri, seks biter maki og seks biter sashimi (kr 489). Og kan du være så snill å inkludere i hvert fall en hummer tempura i de seks makibitene, bønnfaller Henriette.

– Og jeg velger meg seks makiruller med hummer og seks med crispy laks, sier Hanna, som får anbefalt en halvtørr Riesling som følge.

Maten kommer på bordet og Henriette gjør store øyne. Sushikokken har anrettet seks hummer tempura fra makimenyen på tallerkenen.

– Jeg håpet på en bit, men fikk seks. Det smaker himmelsk, sier Henriette og tar en munnfull hummer.

Gjør du som Henriette og bestiller en premium meny, får du mange smakebiter fra sushi-kjøkkenet på Nagomi. Sashimi er rå fisk og bare det. Kveite, tunfisk, laks og kamskjell frister på Henriettes tallerken.

– Makirullene er akkurat passe store til å være en munnfull, konstaterer Hanna, som nyter sine crispy laks og sine hummer tempura – i alt 12 biter (338 kroner).

Henriette koser seg med nigiribitene i sin meny. Her dominerer fisken fordi mengden ris er kraftig redusert. Dette gir en fin smaksbalanse på sushibiten.

Og bare for å ha sagt det; 12 utvalgte makibiter er mer enn nok mat. Henriette nikker tilfreds etter sine 18 biter fra premium meny. Vi avslutter med ostekake med bringebær (85 kr) og eplekake med is (95 kr).

Les også
Les også
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.