Den tradisjonelle festivalhelgen er en viktig del av skolens opplegg, og årets kammerkonsert gikk også i år for en fullsatt aula på Domkirkeodden.

Diverse utfordringer

Eline Rose Schmidt Lund var en av de første ute. Hun går siste året, spiller piano og briljerte i Griegs «Prelude fra Holbergsuiten». Men hun var også en ettertraktet akkompagnatør.

Elevene har ensemble som et av fagene, hvor de får øve seg i ulike sammensetninger.

– Det er morsomt å akkompagnere, og det er stas når de andre elevene spør meg. De kunne faktisk også spørre en av lærerne, sier Eline.

Selv liker hun godt å spille klassisk musikk, og da gjerne fra impresjonismen.

Oskar Kippersund på sin tur ble akkompagnert av læreren Ole Gjøstøl, mens han sang «Chanson de la mort». Det er et vanskelig stykke, som krever mye av en sanger.

– Jeg liker dette stykket, det er så vakkert komponert, sier Oskar.

Han synger helst som solist, men bidro også i et lite ensemble, hvor han sang Mozart, sammen med Maren Helmersen og Christine Rannestad.

– Jeg lærer mye av slike samspillsgrupper, særlig om harmonier og intonasjon. Men hjertet mitt ligger nok hos rocken, innrømmer Oskar.

Oda Mari Drevland Tømmerberg har spilt fiolin i mange år, men har i år byttet hovedinstrument til piano. På lørdag spilte hun for første gang piano på scenen.

– Det var en utfordring. Men det var artig å spille firehendig klaver med Filip Flyen Andersen. Griegs «Norsk dans nr. 1» er kul musikk, forteller hun.

Solistene

Kveldens konferansier Alf Kippersund introduserte på lett og ledig, humoristisk vis det varierte programmet. Selv bidro han med «Etyde i 7/4», helt alene på skarptromme, en av de overraskende innslagene.

Trompetist Esten Sørhus fikk æren å avslutte konserten, med «Morceau de Concert». Han spilte uten noter, og fikk det til å høre uanstrengt ut.

– Jeg spiller kun klassisk, sier han, – og ønsker å gå videre med musikk etter dette siste året på Stange.

I år har han spilt mye alene, siden han øver til prøvespilling.

– Dette stykket spilte jeg i Danmark, og nå forbereder jeg meg til prøvespilling i både Oslo og Stavanger.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.