– I USA var det ingen som klarte å si Synnøve. Alle kalte meg «Synnova», så da ble det «Nova», sier artisten.

Tilbake i Oslo, der hun nå har base, satser Løten-jenta fullt på musikk-karrieren. Det var i USA, mens hun skrev låter og jobbet som frivillig med hjemløse, at det virkelig løsna.

– Jeg hadde veldig mange ting jeg ville fullføre, og så satte jeg meg noen crazy mål som jeg faktisk klarte å få til.

målretta

Nova kan krysse ut mye på lista, med platekontrakt i boks, fire singler ute, og konsert-opptredener i Oslo, Bergen og på Hamar. Men plate må vi vente litt til på.

– Det er så mye penger og ressurser som må til med et album, så jeg må ta det steg for steg, en singel av gangen. Så først blir det EP.

løten hiphop

Synnøve vokste opp på Løten i en musikalsk familie. Selv spilte hun piano, sang, og skrev låter fra hun var liten.

– Å lage musikk er for meg det mest naturlige i verden. Det er som å drikke vann og spise.

Hiphop var det som gjaldt, og Lauryn Hill var det store forbildet. Som 12-åring rappa hun på UKM, og det gjør hun litt av på låtene sine fortsatt, for selv om Synnøve er en mer poppete RnB-sanger nå, har hun Hiphopen i hjertet. En liten goth-periode rundt 15-årsalderen er unntaket. Da stilte hun også opp i Idol.

– Det klippet håper jeg ikke fins lenger! ler Synnøve, som likevel ikke lot seg skremme og ble med i Idol en runde til, for et år siden, dog ikke i goth-antrekk. Hun kom til lineup-delen og gjorde en fin figur, men det stoppet der.

framtida

De etter hvert mange erfaringene i en tøff bransje har gjort at Synnøve på sikt ønsker å hjelpe andre unge artister opp og fram. Men foreløpig er det artistdrømmen som gjelder, og nå skal det bli konserter i Oslo og på Hamar, med eget band. Musikkvideo til singelen «Sugar Coated Lies» er filma i Løten, hjemstedet hun fortsatt føler tilknytning til.

– Kunne du flytta tilbake til Løten, da?

– Hvis jeg finner en søt bonde som liker hiphop, så ja! skrattler Synnøve, aka Nova.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.