Constantine Nikas (Robert Pattinson) drar sin mildt utviklingshemmede bror Nick ut fra terapi-kontoret og tar ham med som partner i et bank-ran. Constantine er mistroisk til myndighetene og erfaringen har lært ham at den eneste måte å overleve er ved å ta være på seg selv og sine nærmeste. Ranet går galt, og broren Nick havner i fengsel hvor han får grisejuling som følge av sin avvikende adferd. Constance starter en desperat jakt for å få tak i penger til å kausjonere broren ut, og går seg vill i en labyrint av kriminalitet og narkotiske stoffer. Det er klamt, det er klaustrofobisk, og på grensen til absurd. Men det er virkeligheten.

Filmen er en svært troverdig skildring av underpriveligerte eller fattiges kår i USA, med alt hva det innebærer av rus og kriminalitet. Vi ser en varme og solidaritet blant de svakerestilte, men generøsiteten og tillitten mennesker i mellom slår tilbake på dem som utøver den.

Flere av sekvensene var direkte ubehagelige, og det var til tider svært vanskelig å forestille seg at mennesker kan være så moralsk forkrøplet som det som skisseres i denne filmen.

Men dette er altså ikke en fremtidsdystopi som skal advare mot hvordan ting kan gå, den forteller derimot om en dyster virkelighet som de fleste av oss er skånet for.

Terningkast: 4

Les også
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.