Første halvår ble det solgt 5 828 323 billetter på norske kinoer. Det er 0,8 prosent flere enn rekordåret i fjor på samme tid. Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge, med den norske regissørduoen Espen Sandberg og Joachim Rønning bak kamera, topper juni-listen med 126.874 besøk. Wonder Woman er like bak med 126.664 besøk. Juni totalt endte på 838.999 kinobesøk. Det er noe lavere enn i fjor (8,6 prosent), men Film & Kino påpeker i sin pressemelding at 2016 var det beste kinoåret siden 1983.

- At vi fortsatt klarer å ligge foran dette året er nesten utrolig og viser igjen hvor sterkt kinoene står blant alle kultur- og underholdningstilbud, sier adm. direktør Guttorm Petterson i Film & Kino.

Les også
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.