Start med hjemmelagde kaker i formiddagssola nede på Kafe Nessundet, spis en enkel sommerrett til lunsj på Tingnes Spiseri, kanskje er du invitert i aftenselskap på herskapelige Hoel Gård – og i alle fall vil du avslutte kvelden med en drink i Hedmarkens stiligste bar hos SilverRock.

Det er knapt til å tro sine egne øyne når låvedøra på Sølvsberg åpnes. En amerikansk restaurant, gjennomført ned til de minste nagler – og midt i lokalet står Hedmarkens helt klart stiligste bardisk. På menyen i restauranten står pizza fra en skikkelig pizzaovn, men også pasta, spareribs, biff, burgere og mye mer.

Bra start

Sølvsberg ble så klart SilverRock og Arnt Sølvsberg og Stine Haga smiler bredt når de forteller om sitt første driftsår: – Over all forventning.

Tall som forteller om omsetningen vil de ikke ut med, men Arnt Sølvsberg sier: – Omsetningen kan folk se når tallene dukker opp i Brønnøysundregistrene, men det ble bedre enn vi regnet med. Det er selvsagt dager med mindre besøk, men det er også dager med svært godt besøk. På det meste har det nok vært 350 i lokalet på lørdager.

I bygningen har det vært drevet med både ku, gris og hest – men det er mange år siden. Arnt Sølvsberg syntes nærmiljøet manglet en hverdagsplass, og det var bakgrunnen for å lage det som i dag er en restaurant med opptil 130 plasser inne og nærmere 200 ute på terrassen med en fenomenal utsikt over Mjøsa. De har hatt mange typer arrangementer i lokalene; med alt fra herrestripping i anledning 8. mars, til juleverksted for barn, band, barnedisko, bursdager, julebord og minnestunder. Mest av alt er det restaurant og bar.

Baker sjøl

Nede ved Nessundet smiler Siv Kolstad også bredt. Kafé Nessundet feirer ettårsbursdag denne helga, med kaker og kaffe, rorbuhumor, tilbud på burgere og barnas dag søndag. Siv Kolstad forteller om en pangstart, og med en førsteårsomsetning på nærmere fire millioner. De er fire fast ansatte, og de baker alt sjøl. Også her serveres lunsj- og middagsretter.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.