Nakenbilder som blir spredt som ild i tørt gress er ikke et ukjent problem blant dagens skoleungdom. Og det er denne typen misbruk av digitale verktøy som legger rammene for Ottestad-ungenes stykke «Bildet av Marilyn».

I handlingens første avdeling har manusforfatter Oddvar Karvainen Øieren truffet hodet på spikeren, og gir et skremmende og velnyansert bilde av hvordan fordommer og skaprasisme ligger latent.
Sigurd M. Killerud og Cathrina Sund Midtlund portretter den hensynsløse duoen Mons og Gina bra, og Celina Mowlavi (Marilyn) og Steffen Holtet Kjeverud (Taffa) gjør en god jobb som forestillingens ofre.
Det er også fint at Oddvar har valgt å skrape litt på fasaden til bråkmakeren Mons, og formidle at denne typen oppførsel alltid er en reaksjon på noe.
Men når handlingen i forestillingens andre del eskalerer til å inneholde manipulerte bilder av den lesbiske rektoren, drapstrusler og hardbarka kriminelle 14-åringer føler man at manusforfatteren bommer brutalt på spikeren, og slår i stykker både benkeplater og stykkets troverdighet.

«Microsoft og Apple, nå stiger de ned. Helvete er åpent. Himmelen likeså.»
Det er ikke til stikke under stol at enkelte sekvenser inneholder rikelig med trosopplæring.
Og det er denne obligatoriske Messias-dyrkelsen som er forestillingens akilleshæl.
Det som egentlig er et interessant og snertent stykke om problemene knyttet til dagens digitale hverdag, ender opp med å signalisere sosiale medier som en av Fandens mange snarer for å trekke mennesker ned til evig og uendelig smerte.
I sangtekstene nevnes «det digitale helvete», og det er tydelig at det råder en viss digital-frustrasjon i Tidsbroens rekker.
Men som stykket til slutt viser kan også redningen være teknologisk, og barna slår heldigvis fast at «det ikke er mobilen som er ond».
Siste forestilling er i kveld.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.