• Falchetto.
  • Vajra.
  • Perrin.

Her er to gode viner til jordbær, og en til Cantaloupe-melonen. De er klassikere alle tre, men i basis er det fortsatt ingen som tar opp konkurransen.

Il Falchetto Brachetto d’Acqui 2016

Piemonte 4592301, kr. 150

Terningkast: 6

Norske jordbær kan være så gode at de helst ikke skal ha noe som helst annet tilbehør enn å strø litt sukker over. Men det finnes likevel muligheter til å utvide smaken. Og den aller beste må være en Brachetto fra Piemonte. Den er rød og søt, perlende med fint skum, alkoholsvak (6 prosent), saftig og innbydende for den som liker det søtt. Hva med å variere jordbærsollen ved å helle over et par skjeer Brachetto i stedet for fløte, og du har verdens beste bærdessert for voksne.

Vajra Moscato d’Asti 2015

Piemonte 4666901, kr.125

Terningkast: 5

Moscato d’Asti er også en deilig vin til bærdesserter. Knallsøt denne også, men god fruktighet på smak og en fin liten syresnert. Bare 5,5 prosent alkohol, og stort mer bør det egentlig ikke være når den finstemte jordbærsmaken også skal få rom.

Perrin Muscat Beaumes de Venise

Beaumes de Venise, Rhone 9912701, kr. 289,90

Terningkast: 6

En søt sterkvin som er altfor kraftig til jordbær, men til melon-dessert er den ypperlig. Velg en Cantaloupe-melon, del den i to, ta ut frøene og hell i litt Beaumes de Venise, så den halve melonen blir som et glass. Så spiser du melonen og muscat med skje. Prøv muscaten også til multekremen litt lenger utpå sommeren.


Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.