Her er tre gode alternativer om du planlegger tapasbord.

Bulle Nature Petillant Nature

Loire 7737301, kr 189,90

Terningkast: 4

Pet Nat er en musserende vintype som har kommet på moten her til lands i år, og den egner seg også til tapas. Navnet betyr Petillant Naturell, det vil si at den er perlende mer enn egentlig musserende. Det er først og fremst en sommervin, men hvorfor ikke tøye sommeren en stund til? Eplepreget på duft, fruktig med fin friskhet og noe fylde, Godt egnet til fingermat av det lett salte slaget.

Fernando de Castilla Fino

Spania 1576002, kr 159,90 (37,5 cl)

Terningkast: 6

Tørr sherry er selve klassikeren til tapas, og denne er ypperlig egnet. Sjø på duft; du aner bølgeskvulp like i nærheten. Fin fylde, frisk og flott. Sherry er ingen vinner på polet i Hamar og utvalget er lite, Denne er ikke blant de mest prangende, men med flott eleganse og som skapt til tapas.

Domaine Dugois Arbois

Jura 5451001, kr 239,80

Terningkast: 5

En særpreget tørr hvitvin med stor fylde. Minner om nøtter og oliven på duft, så her er det tapas i sikte helt fra første bekjentskap. Fyldig og rik, kan gi et ganske salt inntrykk. Egner seg til god spekeskinke og harde, kraftige oster. Men det koster.


Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.