• Sorin.
  • Manuel.
  • Chateau.

Og gjerne på grillen, hvis noen tøyer sommergrillsesongen noen uker til.

Sorin Conquard Bourgogne Aligoté 2015

Burgund 7713201, kr 159,70

Terningkast: 5

Aligoté er kjent som den klassiske druen når en skal lage kir – den herlige aperitiffen av solbærlikør og hvitvin. Aligoté har ikke alltid hatt like godt ord på seg som matvin; det var nettopp for å skape et nytt marked for denne vinen at borgermester Felix Kir lanserte den som ingrediens i aperitiffen han ga navn til. Men Aligoté har også blitt utviklet til en flott matvin, både til fisk og lyst kjøtt. Denne har innbydende blomsterlig med noe eplepreg på duft, mineralsk med fin balanse med det fruktige. En overraskende og skikkelig god vin for penga.

Manuel Olivier Bourgogne Aligoté 2015

Burgund 7632301, kr 208,80

Terningkast: 5

En lekker Aligoté, aromatisk med flott fruktighet, noe sitruspreg og mineralsk. Fin fylde, og med en eleganse Aligoté-vinene kanskje ikke har vært akkurat kjent for. En 50-lapp dyrere enn den foregående, men så er det da også i en litt annen klasse.

Chateau Sainte Anne Bandol Blanc 2016

Bandol 7732301, kr 259,70

Terningkast: 5

Bandol er mest kjent for sine røde og rose viner, men denne hvite er også herlig. Bra fylde, fin frukt og god syrebalanse. Bløt og elegant.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.