GOD I ALT SOM VAR TUNGT OG LANGT: Ole Ellefsæter fra Nybygda i Ringsaker er først og fremst kjent for sine prestasjoner i langrennsløypa , og de fleste husker høydepunktet med to gull under OL i Grenoble i 1968. To år tidligere ble det VM-gull på stafett og sølvmedalje på 15 km. I 1971 ble Ellefsæter første nordmann som vant Vasaloppet. Litt mindre kjent er hans prestasjoner på friidrettsbanen, hvor han tok seks påfølgende NM-gull på 3.000 meter hinder fra 1960 til 1965. Den 27. juni 1962 løp han distansen på 8.43.8. Dette bildet er tatt på Bislett litt over en uke senere og sto på trykk i HA 5. juli 1962. Han passerer her over vanngrava rett i hælene på franskmannen Guy Texerau, som satte ny fransk rekord med 8.53.2. denne dagen. Ellefsæter hadde en sterk sluttspurt, men klarte ikke ta igjen den lille, lettbente franskmannen. Tiden til Ellefsæter ble 8.53.8. Foto: Tor Flakstad

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.