Ingredienser 6 porsjoner:

1 løk i båter

2 båter finhakket hvitløk

4 ss rød karripasta

2 boks kokosmelk

1 boks hermetisk cherrytomat (à 400 g)

400 g gresskar i terninger

2 boks hermetiske linser

1 boks hermetiske kikerter

1 grønn paprika

4 vårløk

1 ss sukker

skall av 1 lime

1⁄2 bunt grovhakket frisk koriander

300 g jasminris

Slik gjør du:

1. Ha olje i en varm gryte. Fres løk og hvitløk til det er blankt. Tilsett karripasta og fres videre i 1–2 minutter. Rør godt så det ikke svir seg. Tilsett kokosmelk og cherrytomater.

2. Ha i terninger av gresskar. Småkok gryten i 8–10 minutter.

3. Kok ris i en kjele med vann etter anvisning på pakken.

4. Åpne bokser med linser og kikerter. Hell dem over i en sikt, og skyll dem godt under kaldt vann. La vannet renne godt av og tilsett linser og kikerter i gryta.

5. Rens paprika og vårløk, og skjær dem i biter. Ha paprika- og vårløkbiter i gryta sammen med sukker og limeskall. La gryta koke 2–3 minutter slik at alt blir gjennomvarmt. Smak til med soyasaus. Server med ris og dryss over grovhakket koriander.

(matprat.no)