Ingredienser 6 porsjoner:

400 g kyllingkjøttdeig

1 ss rapsolje

200 g finsnittet hodekål

1 finhakket løk

1 ss rapsolje

1 revet gulrot

3 ss søt chilisaus

1 ss soyasaus

1 ss fiskesaus (asiatisk)

12 blad filodeig

3 ss rapsolje til pensling

Slik gjør du:

1. Fres løk i litt olje til den er blank i en gryte. Tilsett strimlet hodekål og stek til den er myk, ca. 3 minutter. Bland i revne gulrøtter, soyasaus, fiskesaus og søt chilisaus.

2. Ha olje i en varm stekepanne og stek kyllingkjøttdeigen i flere omganger. Bruk en stekespade til å dele den i mindre biter.

3. Bland inn grønnsakene. Avkjøl kjøtt- og grønnsakblandingen.

4. Legg et vårrullflak på arbeidsbenken (kutt ev. filodeigen til i kvadrater à 25 x 25 cm) med en av spissene vendt mot deg.

5. Fordel 1–2 ss av fyllet litt inn på vårrullflaket. Rull sammen til cirka halvveis inn på flaket. Brett de to hjørnene inn mot midten og rull vårrullen tett sammen. Lim den siste spissen med vann. Gjenta med resten av flakene og fyllet.

6. Legg vårrullene med skjøten ned på en stekeplate med bakepapir og pensle dem med olje. Stek vårrullene på 225 °C i ca. 10 minutter.

Server med ris, salat og litt ananassalsa.

(matprat.no)