Lag en deilig klassiker med reker i nydelig, kremete dressing med masse dill. Server den på ristet brød slik som her eller som fyll i bakt potet.

1 kg reker med skall, ca 400 gram pillede reker

1⁄2 rødløk

1 ss frisk dill

2 ss majones

2 ss rømme, créme fraîche eller gresk yoghurt

1 sitron

1⁄2 ts salt

1⁄4 ts kvernet pepper

4 skiver ristet loff

4 kvister frisk dill

1 bunt reddik

Slik gjør du:

1. Pill rekene og la dem ligge på litt tørkepapir så de blir så tørre som mulig (bruker du ferdig pillede reker, så la dem renne godt av seg og tørk med tørkepapir).

For en mer eksklusiv utgave av toast Skagen kan du også bruke ferskvannskreps, hummer eller krabbe i skagenrøren.

2. Finhakk løk og bland reker, løk, dill, majones og rømme. Riv skall av halvparten av sitronen og del den i to. Ha det revne skallet i rekeblandingen og smak til med sitronsaft, salt og pepper. Del resten av sitronen i båter.

3. Bruk en skarp kniv eller ostehøvel og skjær reddik i tynne skiver

4. Anrett rekesalaten på toast og pynt med dill, sitron og reddikskiver. (Matprat.no)

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00