Ingredienser 4 porsjoner:

1 kg reker med skall, ca. 400 gram pillede reker

1⁄2 rødløk

1 ss frisk dill

2 ss majones

2 ss rømme crème fraîche eller gresk yoghurt

1 sitron

1⁄2 ts salt

1⁄4 ts kvernet pepper

4 skiver ristet loff

4 kvister frisk dill

1 bunt reddik

Slik gjør du:

1. Pill rekene og la dem ligge på litt tørkepapir så de blir så tørre som mulig.

2. Finhakk løk og bland reker, løk, dill, majones og rømme. Riv skall av halvparten av sitronen og del den i to. Ha sitronskallet i rekeblandingen og smak til med sitronsaft, salt og pepper. Del resten av sitronen i båter.

3. Skjær reddik i tynne skiver

4. Anrett rekesalaten på toast og pynt med dill, sitron og reddikskiver.

(matprat.no)