Ingredienser 4 porsjoner:

1 1⁄2 kg hyse-/kolje i skiver

Gulrotstuing:

500 g gulrot

1 ss smør

1 ss hvetemel

1 dl melk

1 dl kremfløte

1 ts salt

1⁄4 ts malt hvit pepper

ca. 1 krm revet muskatnøtt

Eggesmør:

2 hardkokte egg

200 g smør

2 ss frisk kruspersille

Slik gjør du:

1. Skrell gulrøttene og skjær dem i terninger. Kok dem møre i lettsaltet vann.

2. Smelt smør i en kjele og rør inn mel. Spe med melk og fløte og rør godt. La sausen småkoke i ca. 10 minutter. Den skal være forholdsvis tykk. Ha i gulrøttene og smak til med salt, pepper og muskat.

3. Kok opp rikelig med vann og ha i fisken. La den trekke i ca. 10 minutter, avhengig av størrelsen.

4. Smelt smør, ha i hakket egg og persille.

Server med kokte poteter.

(matprat.no)