En god og varmende fiskesuppe behøver ikke å ta lang tid og tilberede. Denne suppen har du på bordet i løpet av en halv time. Vi har brukt torskefilèt, men her er det rom for variasjoner i massevis. Bruk den fisken du har tilgang på!

600 gr skinn og beinfri torskefilet

2 ss olivenolje

1 stk løk

2 båt hvitløk

1 stk rød paprika

1 stk fennikel

1 bit tommelstor frisk ingefær

2 stk hel stjerneanis

1 boks hakkede tomater

2 ss tomatpuré

2 stk fiskebuljong (terning)

8 dl vann

1 stk salt

1⁄2 ts kvernet pepper

1 dl frisk koriander

1⁄2 ts kajennepepper

Slik gjør du:

1. Skjær fisken i biter og dryss over ½ ts salt. Sett til side.

2. Skrell og hakk løk. Skrell og finhakk hvitløk. Del paprika i to, og fjern kjernene, og hakk paprika i små biter.

3. Skrell og finriv ingefær på et lite rivjern. Skjær fennikel i biter.

4. Varm oljen i en vid kjele og fres løk, hvitløk, paprika, fennikel, ingefær og stjerneanis i 4-5 minutter, til alt er blankt og mykt.

5. Hell over hakkede tomater, tomatpuré, fiskebuljongterninger og vann, og kok opp. Senk varmen og la suppen småkoke i 15 minutter. Ta ut stjerneanisen.

6. Bruk stavmikser og mos suppen til den er så grov/fin som du vil ha den. Smak til med salt, pepper og kajenne.

7. Legg i fiskestykkene og la dem trekke i ca. 5 minutter, avhengig av tykkelsen. Dryss over hakket koriander og server rykende varm, gjerne med ferskt brød.

(Matprat.no)

Bruk den fisken du liker og har tilgang på. Reker, blåskjell og andre skalldyr smaker også godt i suppen Koriander kan godt byttes ut med hakket persille

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00