Ingredienser 4 porsjoner:

4 1⁄2 gelatinplater

1 vaniljestang

7 1⁄2 dl kremfløte

1 1⁄2 dl sukker

Bringebærsaus:

1 pk. (225 g) frosne bringebær

100 g melis

2 ss sitronsaft

Slik gjør du:

1. Legg gelatinplater i kaldt vann i 5 minutter. Skyll de godt og klem ut vannet.

2. Snitt vaniljestang på midten, skrap ut innholdet.

3. Kok forsiktig opp fløte, sukker, vaniljestang og innholdet i den. Ta det av platen, ta ut vaniljestang, og rør inn gelatinen. Hell blandingen i seks små former eller glass. Avkjøl minst 3 timer før servering.

4. Ha tinte bringebær, melis og sitronsaft i en foodprocessor, kjør til massen er glatt og sil den.

Server desserten med litt frisk bærsaus og bjørnebær. Bjørnebær får du kjøpt frosne hele året. Kan lages 1–2 dager før servering.

(matprat.no)