Bakeriet i Brumunddal har avdelinger både i Brumunddal og Hamar. Senhøsten 2013 åpnet Roger Amundsen bakeri og kafé på torget i Brumunddal. «Bakeriet treffer blink,» het det i HA like etterpå. Et år senere var virksomheten spredd til Hamar, med sentral plassering ved hovedinngangen på CC Stadion.

Nå har ikke Hamar akkurat noen mangel på kaféer med lette lunsjretter og kaker på menyen. For dette er et felt der konkurransen er på sitt aller kvasseste. Men hvert sted har sin egen måte å gjøre det på. Bakeriet i Brumunddal har kakedisken som styrken sin.

Det er salatene som er hovedrett til lunsj, og slik det vel har vært helt siden starten. Men de har blitt fornyet siden sist. En ny versjon av rekesalaten med ingefær, chili og appelsin er blitt både frisk og god (129 kroner).

– Men den kunne gjerne vært enda litt dristigere i smakene, sier Henriette.

Salaten med pepperrøkt laks (129 kroner) har også fin friskhet og bra fylde takket være epler, appelsin, rødløk og nøtter, og en god dressing.

Som alternativ til salatene er en rikholdig sandwich med eggerøre og røykelaks innbydende myk og saftig (98 kroner).

– Denne er egentlig et lite funn i seg selv, sier Hanna og Henriette, som i ren grådighet tok den på deling.

Og så var det kakene. Verdens beste (59 kroner) er en klassiker og versjonen her er deilig fyldig, men likevel med fin letthet.

Sommerdrøm (59 kroner) er en lekker bærkake, men til tross for lokket av jordbær og blåbær blir den litt for tung og mektig i bunnen.

– Det spørs om ikke dette bare blir i meste laget, selv om det er godt, sier Hanna.

– Innredningen er på den rustikke siden, sier Henriette. Det gjelder både i kaféen og ute i gangen, der det også er noen bord.

– Dessuten er sofaen blitt flyttet inn i et litt usynlig hjørne. Men slik den sto, var det jo den som var hyggeligst i hele rommet, sier hun. – Dessuten minnet den litt om sofaen i «Friends»,

– Det er egentlig ganske overlesset med møbler her, og bordene står litt i alle retninger. Men det er jo ikke bare i kakedisken det skal bugne, sier Hanna.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00