Ingredienser:

600 gr laksefilet

1 ss sesamolje

1 ts salt

1⁄2 ts pepper

50 gr fersk kokos

Yoghurtdressing:

2 dl gresk yoghurt

1 stk finrevet skall av lime

16 stk grønn frisk asparges

1 ts salt

200 gr langkornet middagsris med villris

1 stk lime

Slik gjør du:

1. Forvarm stekeovnen til 200 °C.

2. Bland yoghurt og finrevet limeskall i en liten bolle og sett bollen i kjøleskapet.

3. Fjern skallet på kokosnøtten og riv kokoskjøttet på et rivjern.

4. Del laksefilet i porsjonsstykker og legg dem på et bakepapirkledt stekebrett eller i en ildfast form. Pensle fisken med sesamolje og krydre med salt og pepper. Fordel revet kokos på toppen av laksestykkene og sett formen i stekeovnen. Stek laksen i 8 minutter.

5. Kok ris etter anvisning på pakken.

6. Skrell nederste del av aspargesene og kok dem knapt møre i lettsaltet vann, 3-4 minutter (avhengig av tykkelse).

Server laksen med nykokt asparges, yoghurtdressing, ris og noen båter med lime.

(Matprat.no)