Ingredienser 4 porsjoner:

4 nakkekoteletter av svin

1 ts salt

1⁄2 ts pepper

2 ss margarin /olje til steking

6 poteter

2 gulrøtter

1⁄2 sellerirot

1 kålrot

1 løk

1 purre

3 Slik gjør du:

1. Bløtlegg leirgryta i ca. 2 timer (eller over natta, om det er lenge siden den har vært i bruk).

2. Del nakkekotelettene i to, strø på salt og pepper og stek dem raskt i en stekepanne til de får fin farge.

3. Vask grønnsakene og skrell dem. Skjær poteter, gulrøtter, selleri og kålrot i staver, løk i båter og purren i ringer.

4. Legg koteletter og grønnsaker lagvis i en leirgryte ev. ildfast form med lokk. Hell over buljongen. La retten steke på 175 °C i ca. 2,5 timer.

Server med godt brød.

(matprat.no)