Ingredienser 6 porsjoner:

700 g beinfritt lammekjøtt, eventuelt kokekjøtt av storfe

1 1⁄2 l vann

1⁄2 purre i biter

1 løk i biter

2 gulrot i terninger

2 skiver sellerirot i terninger

2 skiver kålrot i terninger

2 persillerøtter i terninger

4 poteter i terninger

3 kjøttbuljongterninger

2 ts salt

1 ts pepper

2 ss finhakket frisk timian

Slik gjør du:

1. Skjær kjøtt i terninger. Kok opp vann og ha i kjøttet. Ha nok vann i kjelen til at det dekker kjøttet og grønnsakene. La det koke opp på ny, skum av og senk varmen. La kjøttet trekke til det er mørt, ca. 1 time.

2. Ha grønnsakterninger og buljongterning over i gryten med kjøttet.

3. La suppen småkoke i ca. 15 minutter til grønnsakene er møre. Smak til med salt og pepper, og dryss over finhakket timian før servering.

Server suppen med flatbrød eller ferskt brød og smør.

(matprat.no)