Ingredienser 6 porsjoner:

700 g beinfritt lammekjøtt, eventuelt kokekjøtt av storfe

1 1⁄2 l vann

1⁄2 purre i biter

1 løk i biter

2 gulrot i terninger

2 skiver sellerirot i terninger

2 skiver kålrot i terninger

2 persillerøtter i terninger

4 poteter i terninger

3 kjøttbuljongterninger

2 ts salt

1 ts pepper

2 ss finhakket frisk timian

Slik gjør du:

1. Skjær kjøtt i terninger. Kok opp vann og ha i kjøttet. Ha nok vann i kjelen til at det dekker kjøttet og grønnsakene. La det koke opp på ny, skum av og senk varmen. La kjøttet trekke til det er mørt, ca. 1 time.

2. Ha grønnsakterninger og buljongterning over i gryten med kjøttet.

3. La suppen småkoke i ca. 15 minutter til grønnsakene er møre. Smak til med salt og pepper, og dryss over finhakket timian før servering.

Server suppen med flatbrød eller ferskt brød og smør.

(matprat.no)

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00