Ingredienser 6 porsjoner:

1 1⁄2 kg kalkunfilet

1 1⁄2 ts salt

1 ts pepper

2 ss smør til steking

3 stilker frisk estragon

1 appelsin

1 granateple

Slik gjør du:

1. Bind opp fileten, da blir den jevnt stekt og du får pene skiver.

2. Gni fileten inn med salt og pepper og la den gjerne stå i 10 minutter før du bruner den.

3. Brun fileten raskt på alle sider i varm stekepanne med smør.

4. Legg fileten i en ildfast form og ha på estragonkvister. Stikk inn et steketermometer i den tykkeste delen av fileten. Sett formen i ovnen på 125 °C og stek fileten til steketermometeret viser 65 °C. Dette tar ca. 2 timer. La den hvile i 15 minutter før du skjærer i den.

Nå er fileten ferdig stekt. Fjern hyssingen og skjær den i pene skiver. Anrett på fat med appelsin, granateplekjerner og frisk estragon.

Denne retten kan gjerne serveres med kremet appelsinsaus, kokte grønnsaker eller poteter. Dette vil øke kalori- og næringsinnholdet.

(matprat.no)