Grove vafler er et godt og sunt alternativ når du er lei brødskivene til frokost. Fyll dem med litt grønt og næringsrike egg. Vaflene er også en fin variasjon i matpakka, enten du skal på jobb eller ut på tur.

4 stk egg

1 pakke ruccula (á 65 g)

4 stilker frisk basilikum

4 ss balsamicoeddik

1⁄4 ts pepper

Vaffelrøre:

1 1⁄2 dl fullkornhvetemel

1 1⁄2 dl sammalt hvete, fin

1 dl havregryn

1⁄2 ts bakepulver

3 stk egg

2 ss flytende margarin

4 dl lettmelk

Slik gjør du:

1. Kok romtempererte egg i fem minutter. Avkjøl eggene i kaldt vann i noen minutter. Skrell og legg på papir.

2. Ha mel, havregryn og bakepulver i en bolle.

3. Tilsett egg, flytende margarin og melk. Rør alt sammen til en klumpfri røre.

4. Fordel en øse med røre i vaffeljernet. Dryss eventuelt på smaker du liker godt før du lukker vaffeljernet.

5. Stek vaflene godt og legg dem over på rist etter hvert som vaffelplatene er ferdig stekt.

Server vaflene med salat, basilikum, basamicoeddik, kokte egg og et dryss pepper.

(Matprat.no)

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00