Ingredienser 4 porsjoner:

4 pølser

1⁄2 l porter, eller annet mørkt øl

1⁄2 rødløk i skiver

1 laurbærblad

3 hele svarte pepper

Slik gjør du:

1. Ha øl, løk og krydder i en ildfast form, eventuelt en engangs aluminiumsform. Varm ølbadet på grillen. Sett det deretter over i den indirekte varmesonen på grillen.

Ved grilling på indirekte varme ligger maten litt vekk fra varmekilden, i «den kalde sonen».

2. Skjær små skråsnitt på hver side av pølsene, da unngår du at de sprekker. Legg pølser på grillen og grill til de er pent gylne rundt det hele, 2–3 minutter.

3. Legg ferdiggrillede pølser over i ølbad og la dem trekke på lav temperatur. Får ølbadet for høy temperatur vil pølsene sprekke. Smaken fra ølbadet vil sette seg i pølsene om de får godgjøre seg der en stund.

(matprat.no)