Ingredienser 4 porsjoner:

ca. 800 g svinenakke uten bein

2 ts hvitløkpulver

1 ts salt

1 ts malt, sort pepper

1⁄2 l cola

4 dl bbq-saus

8 skive bacon

Ananassalat:

1 frisk ananas

1 rød chili

50 g frisk ingefær

2 ss hakket frisk koriander

1 1⁄2 dl solsikkeolje

1 lime

1⁄2 ts salt

1⁄4 ts pepper

Slik gjør du:

1. Krydre svinenakken med hvitløkpulver, salt og pepper. Gni krydderet godt inn. Legg de i en lav form, og hell over cola. Dekk til med plast og sett det kjølig ca. 4 timer. Snu kjøttet av og til. Tilsetter du bbq-saus siste timen. Pass på at alt er dekket.

2. Grill på middels varme, under lokk, ca. 30 minutter. Snu kjøttet av og til.

3. Legg på baconskiver, legg på lokk og stek ca. 10 minutter til baconet er gjennomstekt. Pensle over med litt BBQ-saus de siste minuttene før servering, og la det steke til overflaten er «tørr».

4. Skrell ananasen, skjær den i to og fjern kjernen. Skjær den i 5 mm tykke halvmåner og pensle disse med litt solsikkeolje. Grill ananasen på begge sider på sterk varme i totalt 5 minutter.

5. Ta ut frøene av chilien og finhakk den. Bland med finrevet ingefær, frisk koriander, limesaft og olje i en bolle. Ha i de nygrillede ananasbitene og smak om nødvendig til med salt og pepper.

Server bbq svinenakke med ananassalat.

(matprat.no)

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00