Nå kommer boligprisene i Ottestad til å stige, sier Hanna.

For en bra restaurant er noe som Ottestad alltid har manglet. Nå har de endelig fått en.

– Det skulle bare mangle, sier Henriette. – Når både Ridabu og Storhamar og Olrud har sine bydelskroer, så bør da Ottestad også ha en, selv om det strengt tatt ikke er noen bydel i Hamar. Men det bor tross alt 6.000 mennesker her. Og mange av dem har sikkert drømt lenge om å kunne gå ut og spise rett utenfor sin egen dørstokk.

Og nå har Ibrahim Kaplan, Muammer Atas og gårdeier Børre Johnstad sørget for at de har fått muligheten til det.

– Det fins til og med hamarsinger her, sier Henriette, som har truffet ei hun kjenner.

– Så dere skal ha noe godt dere også? sier Hamar-venninna.

– Litt artig er det at de to driverne synes å ha dekorert hver sin del av rommet, sier Hanna. – Den ene delen har bilder med gullfargede rammer og krystallkrone i taket, den andre er mer moderne i stilen.

Breidablikk byr på både lunsj- og kveldsservering. Hanna og Henriette velger lunsjen, for begge har gode lunsjminner fra Ikke Bare Bar. Der var det fast pris på 99 kroner på hele lunsjmenyen. På det nye stedet er det 109 kroner for alt på lunsjmenyen, inkludert kaffe, og det virker svært prisgunstig.

For raushet er et kjennetegn ved det som serveres. 190 grams saftig og spenstig meksikansk burger er en real munnfull med salsa, tomat, løk, jalapeno, et lass med gode pommes frites med fin crisp overflate, og et litt mindre lass med nachochips.

– En bør være skikkelig arbeidskar og helst ha gravet grøft hele dagen for å kunne spise så mye, sier Henriette.

Club sandwichen er like raus, også den servert med en vanvittig stor porsjon pommes frites.

– Gode kyllingbiter, saftig og innbydende, sier Hanna.

Så er kaffen inkludert til lunsjen, og påfyll er gratis. Det innbyr til å ta den med på uteserveringen og sitte ganske lenge i sola – egentlig mye lenger enn en vanlig lunsjpause gir anledning til. Men det er tross alt ikke hver dag det åpner restaurant i Ottestad.

Det har knapt skjedd før.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.