Gyllenbrune, panerte stykker av fisk er noe de fleste liker – og de behøver ikke være av typen som kommer i pakker fra frysedisken.

800 gr flyndrefilet

150 gr fin sammalt rug

1 ts salt

1⁄2 ts pepper

3 ss margarin til steking

800 gr potet

Råkost:

4 stk gulrot

100 gr rødkål

200 gr hodekål

2 stk vårløk

1 stk sitron saft av

1⁄2 ts salt

1⁄4 ts kvernet pepper

1⁄2 ss sukker

Pepperrotrømme:

2 dl lettrømme

2 ss frisk pepperrot (eller pepperrot på tube)

1⁄2 ss sukker

1 ss hvitvinseddik

1⁄4 ts salt

1⁄4 ts kvernet pepper

Slik gjør du:

1. Sett på poteter til koking, og forvarm stekeovnen til 100 °C.

2. Tørk flyndrefiletene godt med kjøkkenpapir.

3. Bland sammen rugmel, salt og pepper på en tallerken. Vend flyndrefiletene i blandingen.

4. Varm en stekepanne og ha i margarin. Det er varmt nok når smøret slutter å bruse. Stek filetene gylne på begge sider og legg dem over på et fat i stekeovnen etter hvert som de blir ferdige.

5. Riv gulrot og rødkål grovt og snitt kålen fint med en skarp kniv eller ostehøvel. Finsnitt vårløk. Bland alt i en skål og press over sitronsaft. Smak til med sukker, salt og pepper. Sett til side for å utvikle smak.

6. Bland sammen rømme, pepperrot, sukker og eddik i en skål. Smak til med salt og pepper.

7. Server flyndrefiletene med råkost, kokte poteter og pepperrotrømme.

Stek potetene sammen med smør, løk og dill. (Matprat.no)

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.