Gyllenbrune, panerte stykker av fisk er noe de fleste liker – og de behøver ikke være av typen som kommer i pakker fra frysedisken.

800 gr flyndrefilet

150 gr fin sammalt rug

1 ts salt

1⁄2 ts pepper

3 ss margarin til steking

800 gr potet

Råkost:

4 stk gulrot

100 gr rødkål

200 gr hodekål

2 stk vårløk

1 stk sitron saft av

1⁄2 ts salt

1⁄4 ts kvernet pepper

1⁄2 ss sukker

Pepperrotrømme:

2 dl lettrømme

2 ss frisk pepperrot (eller pepperrot på tube)

1⁄2 ss sukker

1 ss hvitvinseddik

1⁄4 ts salt

1⁄4 ts kvernet pepper

Slik gjør du:

1. Sett på poteter til koking, og forvarm stekeovnen til 100 °C.

2. Tørk flyndrefiletene godt med kjøkkenpapir.

3. Bland sammen rugmel, salt og pepper på en tallerken. Vend flyndrefiletene i blandingen.

4. Varm en stekepanne og ha i margarin. Det er varmt nok når smøret slutter å bruse. Stek filetene gylne på begge sider og legg dem over på et fat i stekeovnen etter hvert som de blir ferdige.

5. Riv gulrot og rødkål grovt og snitt kålen fint med en skarp kniv eller ostehøvel. Finsnitt vårløk. Bland alt i en skål og press over sitronsaft. Smak til med sukker, salt og pepper. Sett til side for å utvikle smak.

6. Bland sammen rømme, pepperrot, sukker og eddik i en skål. Smak til med salt og pepper.

7. Server flyndrefiletene med råkost, kokte poteter og pepperrotrømme.

Stek potetene sammen med smør, løk og dill. (Matprat.no)

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00