Det er ikke mer enn ei drøy uke siden David Rajend åpnet tapasrestauranten Don Pintxo i Strandgata. Og mange har allerede gjort seg kjent med nyskapningen. For en skikkelig spanskpreget tapasrestaurant er noe av det som Hamar har manglet, og som mange tydeligvis har savnet. På tirsdag var det så fullt at mange måtte snu i døra. For hvem har ikke tilbrakt hyggelige feriestunder langs en bardisk i Spania og forsynt seg av små, men rikholdige tapas til sherryen?

Navnet antyder også at den spanske forbindelsen er tett. I Baskerland i nord kalles tapas pinchos, som skrives pintxos på baskisk. Med spanske kokker på kjøkkenet, og artige malerier med et slags spansk preg på veggene, er det klart for å friske opp ferie-forventningene.

Det er også tydelig at mange velger å gå ut sammen. For tapas innbyr til et sosialt måltid, der mange samler seg rundt et stort utvalg små munnfuller.

På disken står en rekke ganske innbydende tapaser under lokk.

– Men virker de ikke litt for norske, med disse tykke loffskivene? sier Hanna.

Så de velger å bestille fra menyen i stedet. Og her er det mye som frister. En smakebit av spedgris (159 kroner) er et høydepunkt, eller lammecarre med pære, fiken og sennepssaus (129 kroner), Dette er deilige små biter, og det er nok her Don Pintxo har styrken sin. Men det kan bli litt dyrt, for det frister å smake på mye.

Ikke like imponerende er verken spekefatet (195 kroner) eller ostefatet (215 kroner). Spesielt spekefatet skuffer med tanke på alle de gode skinkene som gjerne preger spansk tapas.

– Og så skulle jeg gjerne hatt et glass iskald sherry, sier Henriette. – For det er det beste jeg vet til tapas.

Men det blir det ikke noe av, for det har de ikke. Og hvitvinen de tilbyr på glass, er ikke kald nok.

– Nå har jeg hatt i tre isbiter, så det begynner å hjelpe, sier Hanna.

Servitøren har nok å henge fingrene i denne tirsdagskvelden. – Med bare én person på såpass mange personer, kan en ikke vente at han har så mye tid på hvert bord. Men det går unna i svinga, sier Henriette.

Og stemningen stiger, og det gjør lydnivået også. Om det ikke er akkurat sydlandsk, er det i hvert fall en klar touch av noe sydlig.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00