Ingredienser 4 porsjoner:

2 ss solsikkeolje

1 løk

2 ss finrevet frisk ingefær

3 båt hvitløk

1 ts gurkemeie

1 ts malt spisskummen

1 ts karri

1⁄2 ts sukker

1 blomkål

4 poteter

1 boks hakkede tomater

1 grønn chili

saften av 1⁄2 stk. sitron

1⁄2 potte frisk koriander

Slik gjør du:

1. Varm olje i en vid kjele og stek løk til den er blank og myk. Tilsett ingefær, hvitløk, gurkemeie, spisskummen og karri og fres i et minutt. Hell i tomater og sukker. Tilsett blomkål, poteter og chili.

2. Kok opp, senk varmen og la det hele småkoke til blomkål og poteter er møre, ca. 15–20 minutter. Tilsett litt vann om nødvendig, men curryen skal være ganske «tørr».

3. Smak til med sitronsaft, salt og kvernet pepper. Dryss over rikelig med frisk koriander og server rykende varm med nanbrød og en stor skje yoghurt.

Kokt ris kan gjerne serveres til.

(matprat.no)