Tjuvholmen kro har potensial til å være et hyggelig serveringssted i et maritimt miljø med nydelig mjøsutsikt, men er det definitivt ikke! Vi setter oss ned på uteserveringen og blir sittende – uten særlig oppmerksomhet fra vertskapet. Tross få gjester svinser betjeningen forbi oss gang etter gang – helt til vi skjønner at bestillingen må tas opp inne.

– Hvorfor ikke bare spørre oss om vi ønsker noe å spise og drikke, sier Henriette noe oppgitt.

Vi finner selv menyen og bestemmer oss for en kremet fiskesuppe (159 kr.), hjemmelaget lasagne (179 kr.) og en hamburger (179 kr.). Henriette tar fiskesuppa som forrett og burgeren til hovedrett.

– Suppa smaker mest salt. Det er heller ikke spandert veldig mye fisk og skalldyr i denne suppa, slik menyen antyder. Noen krepsehaler og noen biter med torsk. Dette er ikke mer enn akkurat passe godt, mener Henriette før hun gyver løs på burgeren.

– Den er god med stekte poteter og en ganske smakfull coleslaw. Bestått på burgeren, sier Henriette.

Hanna derimot er ikke så imponert over Tjuvholmens «hjemmelagde» lasagne. Det smaker lasagnepakke fra butikk, og det er helt greit hvis tilbehøret hadde vært godt, men dette står til stryk. Du slenger ikke bare med ei tørr brødskive på tallerkenen. Det må da kunne gå an å servere en lun minibaguett, synes Hanna.

Uteserveringen på kroa er i ferd med å fylles opp med solhungrige og øltørste gjester. Glass etter et glass med fatøl fra Frydenlund bæres fra baren. Og fatølet på kroa smaker meget godt.

– Det kan hende jeg tar meg en ny tur på Tjuvholmen i sommer, men jeg vil nøye meg med å drikke øl. Det er hyggelig å sitte på kroa å se på båtlivet, poengterer Henriette.

– Hva med en dessert, foreslår Hanna.

Betjeningen beklager, og forteller at kroa dessverre ikke har fått opp en dessertmeny ennå. Vi takker nei til is fra frysedisken og kaffe fra kanne.

Båtforeningen, som eier Tjuvholmen, bør legge lista noe høyere for matserveringen på kroa. Ja da, det er snakk om kromat, men for 179 kroner forventer man en viss kvalitet på rettene som serveres.

– Mye kan gjøres med små grep. Maten framstår som lettvint tilberedt og tilbehøret må presenteres bedre og smake bedre, sier Hanna.

Les også
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.