Leder i Hedmark Transportarbeiderforening, Eldar Rudolfsen, fikk mandag besøk av representanter fra avfallsselskapet på sitt kontor i Folkets Hus i Hamar.

Det var etter at han 1. februar gikk ut i HA og uttrykte sin bekymring for RenoNorden-sjåførenes arbeidsforhold, at han fikk en telefon fra selskapet, som ville ha dialog utenfor mediene. Men Rudolfsen hevder han ikke ble mye klokere etter møtet med driftsdirektør Jan Berg-Styhm og HR-sjef Liv-Anne Raa.

– Det er fortsatt mye som henger i lufta som jeg føler jeg ikke har fått svar på, sier Rudolfsen.

hevder avtale er ugyldig

Han har blant annet etterlyst å få se avtalen mellom sjåførene og RenoNorden som tillater økt overtid.

– Jeg fikk se den særavtalen, men jeg setter fortsatt store spørsmålstegn ved den, og mener den er ugyldig. Den er ikke godkjent av oss, og er undertegnet av en lokal tillitsvalgt som sitter på Gjøvik, sier Rudolfsen.

Han er også fortsatt bekymret for overtidsbruken, og stiller seg undrende til at selskapet opplyste at de nylig gikk over til et digitalt stemplingssystem.

– Da måtte jeg jo spørre om de hadde hatt god kontroll før overgangen, men fikk ikke noe godt svar på det, forteller Rudolfsen.

tilbakevises

RenoNorden på sin side avviser påstandene fra Rudolfsen, og nekter for at det er noe galt med avtalen.

– Med utgangspunkt i de hjemlene i arbeidsmiljøloven avtalen er inngått fra, så står det ingenting i lovverket om at en overordna arbeidstakerorganisasjon skal godkjenne den type avtale, sier kommunikasjonssjef Erik Riste til Hamar Arbeiderblad.

Han var selv ikke til stede på møtet, men har fått tilbakemelding fra kollegene.

– Det var et konstruktivt og ryddig møte, med gjennomgang av aktuelle problemstillinger, og vi var enige om å fortsette dialogen, opplyser Riste.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00