Jeg vet det vakte både forundring og irritasjon hos mange som er sterkt berørt av den pågående skolestruktursaken, da HA onsdag 15 feb. hadde en større dekning fra Ottestad hvor FAU leder ved Ottestad Ungdomsskole, Tore Kjetil Stårvik i sterke ordelag tilkjennega deres syn på skolestruktursaken.

For det første representerer Ottestad mindretallet av kommunens innbyggere. Om den store tilveksten av innbyggere vil komme i det området i fremtiden, kan det vel stilles spørsmål om. Både kommunikasjonsmessig og fremtidige arbeidsmarkeder peker vel mer i retning av økt bosetting i Stange – sør. Ser en på de kommunale investeringer i infrastruktur de senere år, tror jeg heller ikke Ottestad har grunn til å klage sammenlignet med andre deler av kommunen. Flertallet av skattebetalerne i Stange Kommune bor fortsatt andre steder enn Ottestad.

Nå ble det nå engang slik at Ottestad dessverre ble holdt utenfor skolestruktursaken. Om det var et bevisst trekk fra kommunens side eller ikke, skal være usagt. Men å gå ut med den type vinkling av en sak som i dette tilfelle Ottestad Ungdomsskole ikke er part i, er uheldig.

Personlig synes jeg det hadde vært fornuftig at Ottestad var med i skolestruktursaken. Spesielt hvis FAU ved Ottestad Ungdomsskole mener skolestruktursaken vil være ødeleggende for det antydede behov for barneskoleplasser i Ottestad.

Hvis behovet for skoleplasser er som antydet, er jo et alternativ, som det nå foreslås å gjøre med andre skoler i kommunen, å kjøre elever til skoler hvor det er overkapasitet. Kanskje blir det et tema når Ottestad skolekrets skal under «lupen»?

Forelder

Bygdelista

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.