Et hett tips til NRKs underholdningsavdeling. Midt i blinken til reality-serien «Anno». Ideen kom da jeg så Dagsrevyen 30. mai. Gjeteren i Romania som gjette sau i utmarka mot ulv, bjørn, gaupe og sjakal 24 timer i døgnet gjennom hele sommerhalvåret. Han bodde i en sauefell og gapahuk.

Les også: En ulv ble skutt og drept i Engedal fordi det var fare for at den ville skade rein.

Den selvskrevne «location» for «Anno» på dette temaet må være ulvereservatet på indre Østlandet. Deltakere til denne reality-serien er naturligvis å hente på Stortinget og i Regjeringen blant de mest ivrige forkjemperne for ulv og andre rovdyr. Mange ville nok glede seg til å se Vidar Helgesen og Rasmus Hansson springe i skogen nattestid for å verge sauen mot ulv. Ellers er selvsagt ansatte i WWF, Naturvernforbundet og de andre naturvern-NGOene selvskrevne reality-deltakere. Med årene har disse fått så mange ansatte, at det skulle ikke være noe problem med rekrutteringen. Ulveforsker og andre rovdyrforskere bør absolutt få med seg erfaringen med å gjete mot rovdyr en hel sommer, for eksempel Petter Wabakken og John D.C. Linnell. Det samme kan sies om ansatte i KMD, MD, SNO og fylkesmennenes miljøavdelinger. Vi må heller ikke glemme ansatte i NRKs naturredaksjoner så vel som dokumentar- og nyhetsredaksjoner og naturfilmskapere som for eksempel Arne Nævra. Miljøjournalistene i pressen forøvrig er også i høyeste grad aktuelle som reality-deltakere. For eksempel burde Ole Mathismoen i Aftenposten få prøve seg. To som helt sikkert ville toppet seertallene er Stein Lier-Hansen og Nina Jensen - under samme skinnfell.

NRKs team og deltakerne ville trolig ha nytte av en «rekruttskole» i Romania før en kjørte realityen i skogene i ulvereservatet inn mot svenskegrensa. NRK skal heller ikke se bort fra, at å gjete mot rovdyr ville egne seg som minutt-til-minutt-TV.

Vi elsker «naturetainment» og «retro-TV». Sofakos - ikke sant?

Les også
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00