I et innlegg i HA på onsdag dementerer Bane NOR et eget utsagn om at en åpen kulvert for vestlig dobbeltspor vil gå tilnærmet til bryggeriundergangen. Bane NORs planleggingssjef skriver at Nåelleraldri og Folkeaksjonen for jernbanefri strandsone har misforstått.

Vi vil bare oppklare at vi ikke har misforstått. Det foreligger opptak av planleggingssjefens gjentatte uttalelser på et møte om at en åpen kulvert vil gå til nær bryggeriundergangen. I etterkant av det aktuelle møtet gjorde Nåelleraldri og Folkeaksjonen forsøk på å få Bane NOR til å bekrefte eller avkrefte eget utsagn. Men svaret var at Bane NOR ikke har tid til å svare på slike spørsmål.

Bakgrunnen for det direkte spørsmålet, og opptaket, var at Nåelleraldri er kjent med at det har vært spekulert i om Bane NORs kostnadsanslag inkluderer overdekning før bryggeriundergangen. Som kjent får ingen innsyn i Bane NORs kostnadsanslag, og derfor stilte vi direkte spørsmål.

Nå har Bane NOR dementert sitt eget utsagn om åpen kulvert til nær bryggeriundergangen. Ved en annen anledning oppfordrer vi Bane NOR til å holde seg til én versjon av fakta både i private møter og i avisinnlegg. Vi oppfordrer også til at Bane NOR tar seg tid til å svare når interessegrupper vil dobbeltsjekke om foretaket mener det det sier.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.