I dag stakk Støre innom senteret i Sagatunvegen 47 på sin rundreise i Hedmark og Oppland for å bli orientert og stille spørsmål om et senter han hørte om allerede i 2004 da han jobbet i Norges Røde Kors.
Det var TV-aksjonen i 2005 som gjorde det mulig å etablere året etter det første brukerstyrte senteret innen psykisk helse her i landet. Nå finnes det seks slike sentre rundt om i landet.
 
To av brukerne, Morten Abrahamsen og senterets nestleder, Geir Lysbakken, fortalte om sitt møte og utbytte av å kunne oppsøke senteret. De representerer to historier. For de som kommer dit har ofte helt ulike historier i bagasjen.
 
Men noe er felles. For mange har Sagatun brukerstyrte senter vært en viktig veg ut av ensomheten og inn i et sosialt nettverk som har gjort det lettere å fungere i hverdagen utenfor.
Senteret gir ikke noe behandlingstilbud, men mange har erfart å ha kunnet si fra seg en plass i behandlingskøen i psykiatrien etter å ha oppsøkt senteret og miljøet der.
 
Morten Abrahamsen fortalte statsråden at han var kjemperedd, men at et sosialt fellesskap i AUF hjalp ham til å fungere bedre ved siden av å bruke senteret på Sagatun. Morten var på god veg til å bli frisk igjen da han var så uheldig å oppsøke Utøya rett før 22. juli i fjor. Den grusomme hendelsen der satte ham langt tilbake igjen. For Morten er senteret på Sagatun viktig for å kunne reise seg på ny.
 
Joans Gahr Støre oppfordret Morten til å opprettholde kontakten med AUF og senteret.
 
Geir Lysbakken kommer fra Engerdal der han slet med angst og depresjoner. Han er 100 prosent arbeidsufør, ,men jobber litt i en praksisplass på senteret som miljøarbeider.
 - I 2005 greide jeg ikke å stå foran mennesker, fortalte Geir i nærvær av Støre, ordfører Morten Aspeli (Ap), stortingsrepresentanter og andre som deltok under orienteringen på senteret.
Senteret driver en rekke aktiviteter og tilbyr lavterskeltilbud innen musikkstudio, smykkeverksted, kantinedrift, bedriftsidrettslag, friluftsliv, vedhogging og kontorarbeid.
Flere som har sluttet sin skolegang har tatt opp igjen skolegangen etter å ha hatt kontakt og god støtte fra de om lag 40 aktive brukerne.