Tirsdag ble det holdt ekstraordinært møte etter at lokale AUF-medlemmer skrev antisemittiske kommentarer under en statusoppdatering på Facebook.

Mannen som postet statusoppdateringen er ikke medlem av AUF, men det er derimot flere av personene som støttet og kommenterte innlegget.

Intern sak
Etter tirsdagens møte mellom Hamar AUF og Hamar Arbeiderparti, ønsket ikke representantene å gå i detalj om hvilke konsekvenser dette vil få for partene det gjelder.

På spørsmål om de involverte personene fortsatt vil være medlemmer i AUF i framtiden, svarer fylkessekretær Anders Hommerstad Nysæther slik:

- Jeg har ingen kommentar. Dette er en intern sak.

- Svært skuffet
Leder i Hamar Arbeiderparti, Thomas Langeland Jørgensen, tar sterk avstand fra Facebook-statusen og kommentarene som ble publisert.

- Dette er meningsytringer som er langt over streken for hva vi kan akseptere. Jeg er skuffet og overrasket, sier han.

Jørgensen regner med at de aktuelle AUF-erne som ytret jødehat på Facebook nå vil bli kalt inn til samtaler med organisasjonen.

Også partisekretær i Hedmark Ap, Grethe Mikaelsen, er rystet over de jødekritiske ytringene.

- Dette er helt uakseptabelt. Jeg stoler på at AUF håndterer denne saken på best mulig vis, sier hun.

Mikaelsen får støtte fra gruppeleder i Hamar Ap, Gry Engli.

- Dette er bare trist og synd for alle som er berørt, sier hun.

- Lavmål
Ap-politiker og kommunestyrerepresentant Khalid Ahmed, som selv forsøkte seg på en fleipete kommentar under den aktuelle Facebook-ytringen, legger seg flat etter den massive oppmerksomheten og kritikken.

- Mine egne kommentarer var lavmål, og burde aldri ha vært skrevet. Jeg prøvde å avslutte debatten med en humoristisk kommentar, men innser i ettertid at det kunne oppfattes feil, sier han.

Ahmed tar selvkritikk for kommentarene han skrev, og sier han burde ha sagt fra på en mye tydeligere måte.

- Jeg beklager til alle som har misforstått og som føler seg støtt, sier han.

- Ikke jødehater
Ap-politikeren har blitt kalt jødehater i etterkant av Facebook-ytringene, men avviser på det sterkeste at dette stemmer.

- Mitt livsmotto er "peace and love", og jeg lever etter et prinsipp om at man skal ha respekt for alle religioner og folkeslag. Jeg støtter Palestina og kaller meg anti-sionist, men er ikke anti-jødisk av den grunn, sier han.